MAYBACH SANKİ YENİDEN YAPILMIŞ TANIYAMAYACAKSINIZ!!

Mercedes bünyesinde bulunan Maybach geçtiğimiz yıllarda Rolls Royce ve Bentley gibi markaların karşısına ayrı bir marka olarak çıkmış ancak istenilen başarıyı bir türlü elde edememişti. Daha sonra Mercedes, Maybach’i bir alt marka olarak konumlandırmış ve fiyatları da ciddi miktarda aşağı çekmişti. Bunun sonucu olarak da artık yollarda Mercedes Maybach araçları daha fazla görmeye başladık.     

 
Ancak görünen o ki bazı çok zenginmüşteriler bu ucuzlamadan ve aracın sadeleşmesinden çok da memnun olmamışlar. Tipik bir arz-talep dengesinin sonucu olarak da Mercedes Maybach modelinin çok daha lüks ve göze batan bir versiyonu olan Scaldarsi Empreror ortaya çıkmış. Abartı bir şekilde tasarlanmış ve süslenmiş olan bu model ne her zevke ne de her bütçeye hitap etmiyor. Daha çok Petrol ve gaz zengini Ortadoğulu ve Rus müşterilerin dikkatini çekeceğini düşündüğümüz Scaldarsi Empreror, gerek kullanılan renkleri gerekse de mevcut araca olan eklemeleriyle bize göre çok da güzel görünmüyor. Ancak her zaman dediğimiz gibi renkler ve renkler tartışılmaz.


Dışında kullanılan bazı süslemelerin 24 ayar altından olduğu araçta standart Maybach modeline göre en dikkat çekici tasarım detayı olarak tamamen değiştirilen ön panjur ve tampon öne çıkıyor. Bize göre aracın geneliyle tamamen uyumsuz bir görüntüye sahip olan bu panjur ve tampon ikilisi Maybach’in çekici görüntüsünü götürmüş ve yerine orantısız bir görünüm getirmiş. Aracın içindeyse yine her zevke hitap etmeyen kapitoneli deri döşemeler tercih edilmiş. 24 farklı egzotik hayvan dersinin 24 farklı renk seçeneği ile sunulduğu modelde ayrıca 78 değişik ahşap dekor seçeneği de bulunuyor. 

Sadece 10 adet üretilecek olan Emperor modelinin fiyatı da aracın geneli gibi oldukça abartılı. 1.5 milyon dolarlık A.B.D fiyat etiketine sahip olan modelin ülkemize bir şekilde gelmesi durumunda fiyatının 4-5 milyon dolar arasında olmasını tahmin ediyoruz. Kanada kökenli Scaldarsi firması bu modelin ardından daha farklı Maybach modellerine de el atacağını belirtiyor. Ayrıca Yat, Jet Uçağı, Bugatti Chiron ve Bentley Bentayga modellerinin de tasarlanacağı açıklanıyor.  

 

Yorumlar